Graduringen

Inden for DTGKF.dk og vores Budo & karate klub afholdes der graduering 2 gange om året, i  juni og december.

Graduering er opdelt i en kyu graduering og sortbælte graduering. Disse graduering er igen opdelt i en børne graduering med børn bælt og voksen graduering med voksen bælt.

Kyu graduering er tilpasset de elever man står med, og man kan tage hensyn til deres udviklingstrin gennem tiden, alder og lignende. Kyu graduering skal afspejle hvad eleverne har træne med i den periode. Modsat er der en 100% standart for sortbæltegeraduringen, Der tages stadig hensyn til udøvernes alder og fysiske formåen.

Hvordan tildeles graderne?
Det er aldrig let at give grader, men som udgangspunkt får man en grad, hvis man gennemsnitligt træner hårdt minimum 2 gange om ugen,

Men det vigtigste er:
At man tit som forældre glemmer, at graduering finder sted hele sæsonen, det er altså ikke kun, hvad de præsterer på gradueringstimen, men hvad de præstere hele sæsonen på trænings timerne,
Sensei/Instruktøren indstiller derfor på forhånd, hvad han/hun mener eleverne skal tildeles og vi sidder og vurdere om vi kan stå inde for dette, så bliver der en gang imellem ændret lidt op og ned på graden, Det er nødvendigvis heller ikke, hvad grad man får, der det mest afgørende, nogen gange er det også vigtigt for eleven hvad bælte man rent faktisk står med efter graduering.
Et andet problem er, at der også er stor aldersforskel på dem der er oppe: I princippet skal man derfor se graduering som en proces frem mod det sorte bælte.

Til børne-sortbælte graduering bliver man opdelt fra 16 år efter gamle tradition i vores klub og så er der voksen grader, når man fylder 18 år.
Man får altså et sortbælte i forhold til sin alder og dermed i forhold til, hvad man kan forvente på daværende udviklings tidspunkt, når man sidder og graduere børn, ung og voksne, ser man på hvor de er i processen til vejen frem mod det sorte bælte.

Det vigtigste er at holde fast i elevens egen udvikling i karate, for i det lange løb er det hele op til en elever selv for deres karate udvikling, ikke hvad de andre elever får tildelt